برق اضطراری کارخانه - یو پی اس UPS مناسب برای کارخانه ها
یو پی اس و برق اضطراری کارخانه
کارخانجات صنعتی و تولیدی : منابع تغذیه بدون وقفه یا UPS ها دستگاه هایی هستند که تداوم بدون وقفه چرخه تولید را ضمانت می کنند. بنابراین یکی از بخش های دارای اهمیت و حساس در کارخانجات و صنایع می باشند. به دلیل همین حساسیت بیش از حد این بخش است که باید شناخت کافی از یو پی اس صنعتی مناسب کارخانه ها داشت، پس، ادامه این مطلب از تسلا را در مورد برق اضطراری کارخانه از دست ندهید.
دلیل استفاده از یو پی اس در کارخانه ها
برای بیشتر دستگاه های صنعتی به کیفیت مناسبی از برق نیاز داریم. میدانیم نوسانات و قطعی برق در موارد زیادی اتفاق میافتند. با توجه به هزینه ی بسیار بالایی که برای تهیه یا تعمیر هر دستگاه موردنیاز است، بهتر است با یک یو پی اس قوی، از کارخانه محافظت کنیم. توان مصرفی برق اضطراری در یک کارخانهی بزرگ میتواند تا نزدیکی ۵۰۰ کیلو ولت آمپر باشد. میزان دقیق آن به نوع کاربرد برق و گستردگی استفاده از آن از نظر تعداد دستگاهها، و وسعت کارخانه بستگی دارد.
بنابراین نوع یو پی اس به نوع کارخانه بستگی دارد اما باید حتما از یو پی اس قدرتمند استفاده شود. این یو پی اس ها معمولا در ابعاد بزرگ و قیمت بالا می باشند.
مفهوم یو پی اس (UPS)
یو پی اس مخف (Uninterruptible Power Supply) به فارسی منبع تغذیه بدون وقفه است، به این معنی که برق مورد نیاز دستگاه های متصل به آن از طریق انرژی ذخیره شده در باتری تأمین می شود که در صورت قطع برق، بدون وقفه توان بار لازم دستگاه ها را فراهم می کند. یو پی اس با باتری کار می کند و درصورت متصل بودن برق شهر، از آن برای شارژ باتری استفاده می کند و اگر برق شهر قطع شود، آن را از مدار خارج کرده و باتری را وارد مدار می کند.
وظایف دستگاه یو پی اس
وظیفه اصلی یو پی اس ایجاد یک اتصال مطمئن مستقیم هنگام نوسانات شدید برق و قطعی برق است تا دستگاه الکترونیکی که به آن وصل است دچار مشکل و خرابی نشود. یو پی اس برای تامین انرژی خود از دو منبع استفاده می نماید اولین منبع آن برق شهر است که که با دوشاخه به همدیگر متصل می شوند به این صورت انرژی مورد نیاز دستگاه فراهم می شود.
اگر برق قطع شود یو پی اس وارد عمل میشود برق مورد نیاز دستگاه را با انرژی که درون باتری های خود ذخیره کرده است تامین می کند. باتری یو پی اس در شرایط نرمال عادی غیر فعال است یعنی انرژی برق لوازم الکترونیکی توسط برق شهری تامین می شود و همچنین باتری یو پی اس نیز به همین صورت شارژ میشود.
انواع یو پی اس
UPS ها بر اساس ساختار و عملکردشان سه نوع هستند:
- یو پی اس آنلاین(online)
- یو پی اس لاین اینتر اکتیو(Line interactive)
- یو پی اس آفلاین(offline)
یو پی اس آنلاین
با روش تبدیل دوگانه یا همان Double conversion است. یو پی اس آنلاین به طور پیوسته تبدیل می کند و بی وقفه ولتاژ متناسب را تبدیل به ولتاژ مستقیم می کند تا باتری شارژ شود. یوپی اس ها در مواقع اضطراری نیازی به کلیدزنی مکانیکی بار خروجی را تغذیه می کند به همین دلیل تاخیری در تامین برق خروجی به وجود نمیآید به طوری که تاخیر ۳۰ میلی ثانیه است.
یو پی اس آفلاین
در شرایط عادی یو پی اس آفلاین از طریق ارتباط مستقیم الکتریکی ارتباط ورودی و خروجی را برقرار می کند یو پی اس آفلاین در شرایط عادی مستقیماً از طریق برق ورودی بارهای خروجی را تقسیم می کند و هنگامی که ولتاژ ورودی کمتر یا بیشتر از میزان استاندارد باشد یو پی اس اینورتر خروجی را فعال می کند تا بارهای خروجی به وسیله باتری تغذیه شوند. شکل موج دریا پی اس های آفلاین سینوسی است.
یو پی اس های لاین اینتراکتیو
یو پی اس های لاین اینتراکتیو شباهت بسیاری به یو پی اس های آفلاین دارند و شکل مشترک یو پی اس ها نیز سینوسی است. یوپی اس های لاین اینتر اکتیو در شرایط معمولی از طریق اتو ترانسفورمر قابلیت تنظیم دامنه ولتاژ دارد و باتری که در حالت شارژ وجود دارد ارتباط ورودی و خروجی را برقرار می کند هنگام قطعی برق باتری یو پی اس توسط اینورتر دستگاه های مصرف کننده را تغذیه می کند.
جمع بندی
در این مقاله به برسی برق اضطراری برای کارخانه پرداختیم، انواع وعملکرد آن ها را توضیح داده ایم پس با مطالعه مطالب گفته شده می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورید.
تسلا یکی از مجهزترین و تخصصی ترین مراکزعرضه برق اضطراری یو پی اس به مشتریان است و با جدیدترین تجهیزات آماده خدمت رسانی است.
خریداران و مشتریان می توانند برای دریافت مشاوره و راهنمایی های لازم جهت خرید برق اضطراری کارخانه (UPS) با شماره تلفن های درج شده در سایت با ما تماس بگیرند.