راهنمای سیم کشی یو پی اس - یو پی اس را چگونه سیم کشی می کنند؟
نحوه سیم کشی یو پی اس
دستگاه UPS دستگاهی الکترونیکی می باشد که به منظور تامین دائم انرژی برای دستگاههای مصرف کننده طراحی شده است که به اختلالات موجود در شبکه و قطع و وصل برق بسیار حساس است و به دلیل حساسیت های بسیار بالا به قطعی ونوسانات برق مجموعه های درمانی و بیمارستانی، مخابراتی، کامپیوتری و غیره ، از تجهیزات موردنیاز این مجموعه ها میباشند.
از نمونه مشکلات ایجاد شده بر روی شبکه برق شهری تغییراتی مثل افزایش یا کاهش ناگهانی ولتاژ و تغییر فرکانس هستند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دستگاه های تولید شده ودقت وحساسیت های بالای آنها وکاربرد های خاص و ویژه خود خود به تجهیزاتی همچون منبع تغذیه بدون هیچ گونه وقفه ای نیاز مند هستند تا ولتاژ و فرکانس ثابت و قابل اطمینان را تامین نماید.
باتری یو پی اس یکی از مهم ترین مقوله در زمینه یو پی اس می باشد که بتواند انرژی ذخیره شده را در اختیار کاربر قرار دهد،از طرف دیگر هم سیم کشی و اتصالات یو پی اس است که باید صحیح و بی نقص انجام شده باشد. اگر این موارد ذکر شده به درستی و صحیح نصب نشده باشد، اگر مشکلاتی در مسیر انتقال جریان الکتریکی رخ دهد نمی توان به درستی جریان الکتریکی مورد نیاز را تأمین کرد و برق مورد نیاز را به وسایل برقی مورد نیاز رساند.
سیم کشی نادرست یو پی اس از طرف دیگر می تواند سبب بروز اتفاقات بدی همچون آتشسوزی یا آسیب رسیدن به وسایل و تجهیزات متصل به آن شود .پس فردی که سیم کشی یو پی اس را به عهده میگیرد باید از دانش و تخصص کافی برخوردار باشد و بدون عیب نقص کارهایش را انجام دهد. در ادامه این مطلب همراه تسلا یو پی اس باشید تا به بررسی نکات مهم سیم کشی یو پی اس بپردازیم.
بهره بردن از کابل مناسب
برای این که بتوان از خطرات و آسیب های احتمالی مالی و جانی که به دلیل افت ولتاژ یا خطا در سیم کشی یو پی اس رخ میدهد جلوگیری کرد، باید از کابلهایی استفاده شود که از طول و ضخامت مناسبی برخوردار هستند تا کارایی وسیله مورد نظر به حداکثر برسدهر چه قدر کابل طولانی تر باشد احتمال بروز خطار در سیم کشی هم زیاد می شود پس بهتر است تا حد ممکن از طولانی تر کردن کابل ها پرهیز کنید.
مطلب مرتبط: راهنمای خرید دزدگیر اماکن
این نکته لازم به ذکر است که اگر طول سیم کشی از کنتور برق تا یو پی اس زیاد باشد با افت فشار وارده مواجه خواهد که جای نگرانی نیست و دستگاه افت وارد شده را جبران می کند. اما اگر این سیم کشی از یو پی اس تا دستگاه مورد نظر طولانی تر باشد، ولتاژی که به مصرف کننده خواهد رسیداز ولتاژی که از یو پی اس خارج می شود کمتر خواهد بود. چون در مسیری که طی می کند با افت ولتاژ مواجه خواهد شد.
اصول سیم کشی خروجی یو پی اس
اگر نحوهٔ سیم کشی دستگاه یو پی اس در قسمت خروجی آن مشکلی ایجاد شود، سبب بروز خطا و ایراداتی می شود. یکی از رایج ترین ایراد ها در بخش سیم کشی خروجی دستگاه یو پی اس به این صورت است که سیمه خروجی که به طرف مصرف کننده میرود به صورت اصولی نصب نشود. بر اساس استانداردهای خروجی یو پی اس، اصطلاحاً باید ایزوله باشد یعنی هیچ ارتباطی نباید با برق شهری داشته باشد و اتصال دستگاه مصرف کننده فقط باید با یو پی اس باشد..
به همین دلیل نصاب یو پی اس باید از دانش لازمه برخوردار باشد و سیم کشی را به نحوی انجام دهد که ورودی با خروجی هیچ ارتباطی نداشته باشد یا ببه زبانی دیگر نول یا فاز مشترکی برخوردار نباشد .
علت این امر این است که دستگاه یو پی اس بین بار و مصرف کننده قرار میگیرد و لازم است سیم کشی دستگاههای مصرف کننده از خطوط فاز و نول برق شهری کاملاً جدا و ایزوله باشند. چون اگر شرایط به این شکل نباشد، هر اختلالی که برق نول شهر به وجود بیاید ممکن است به طور مستقیم به دستگاههای مصرف کننده انتقال پیدا کند.
جدا بودن سیم کشی خروجی و سیم کشی داخلی
یکی از مهم ترین مواردی که هنگام سیم کشی یو پی اس باید آن را به خاطر بسپارید این است که همیشه سیم کشی خروجی باید جدا از سیم کشی ورودی دستگاه نصب شود. به زبان ساده تر سیم فاز و نول خروجی و ورودی هیچ اتصال الکتریکی به هم نداشته باشند.به همین دلایل باید بارهای خروجی، فاز و نول و آرت را فقط از یو یی اس تأمین کند تا سبب ایجاد مشکلی نشود.
مطلب مرتبط: برق اضطراری مرتبط
چگونه از استاندارد بودن سیم کشی یو پی اس اطمینان حاصل کنیم؟
می توانید برای اطمینان از سیم کشی یو پی اس بعد از اتمان تمام کار ها و متصل کردن دستگاه به برق شهری، یو پی اس را در حالت بای پس قرار دهید و به میزان باری که دستگاه مصرف می کند روی نمایشگر دستگاه توجه کنید.
اگر مشکلی رخ نداد، می توانید یو پی اس را فعال و روشن کنید. این کار به این دلیل انجام می شود که اگر در سیم کشی یو پی اس مشکلی وجود داشته باشد، خساراتی به بار نمی آورد و یو پی اس به مشکل نمی خورد.
سیم کشی استابلایزر چگونه انجام می شود؟
ترانس برق خانگی، استابلایزر نام دارد که وظیفه اش تنظیم ولتاژ خروجی برق جهت تغذیه دستگاههای برقی است، به همین دلیل برای عملکرد بهتر باید نصب و سیم کشی آن باید به طور دقیق و مناسبی انجام شود. برای خرید استابلایز می توانید با مشاوران تسلا یو پی اس همراه باشید تا هم بهترین یو پیس را خریداری کنید و هم نصب آن برای شما انجام شود. تا دیگر شما دغدغه هیچ چیز را در مورد یو پی اس نداشته باشید.
چه مراحلی برای نصب استابلایزر در خانه وجود دارد؟
- در محلی که استابلایزر قرار است نصب شود باید جریان الکتریکی بررسی شود
- متصل کردن ترمینال ورودی ولتاژ
- فعال کردن کلید دستگاه استاپلایزر
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی سیم کشی یو پی اس پرداختیم. اگر سیم کشی یو پی اس به طور صحیح و استانداردی نصب نشود می تواند خطرات مالی و جانی به همراه داشته باشد. پس پیشنهاد می شود برای نصب این نوع دستگاه ها و حتی خرید آن از متخصصان تسلا یو پی اس کمک بگیرید تا فرایند کار کاملا ببی عیب و نقص انجام شود.